Sitte på hendene og deilig bananis!

Varm sommer = IS! Vi har både kjøpt og laget selv. Isen som har vært mest populær er nok bananis. Den er knallgod, men populariteten har nok mest handlet om at 2-åringen i huset kan lage den nesten helt selv! “Klare sjøl” står høyt i kurs for tiden og hva er vel ikke bedre enn late dager med god tid! Så da er det bare “å sitte på hendene” og la han få bryne seg på skjæreredskaper og måleredskaper!

Jeg har funnet oppskriften på denne bloggen. Mange spennende oppskrifter på den, så verdt å ta en titt!

Dette trenger du for å lage is til to store og en liten som er veeeldig glad i is!!

– God tid og gjerne et glass iskaffe. Da er det ikke så lett å blande seg inn verken med hender eller snakk (mas?)….. Det er utrolig hva man han greier å finne ut av på egen hånd om det bare blir gitt rom for det! 😀

– Del opp tre godt modne bananer i små biter.

photo 5 photo 4

Mamma, seeeeee!! 

photo 3

Ferdig oppskåret banen. Mor greide å være musestille og kløen til å hjelpe til forsvant sakte men sikkert som bitene ble skåret mindre og mindre helt uoppfordret. Bananen ble lagt i en brødpose. Selvfølgelig av skjæremesteren og fikk litt hjelp til å lukke posen etter at han selv ba om det. Legg den i fryseren og vent……..

 

photo 2

Bananen trenger ikke å være bånnfryst, da blir det bare vanskelig å blande den med de andre ingrediensene. Bruk en stavmikser til å mikse alt sammen. Nå skal det sies at akkurat å mikse alt sammen er mor meeeget delaktig på. 😉 Vi tar det veldig på slump, er igjen minstemann som heller oppi, men litt har mor å si også. Er ikke såååå glad i kakaopulver at jeg vil ha hele boksen nedi, men  med litt lett overtalelse og ei lita skje så det ikke kommer så mye om gangen, er vi stort sett enige om når det er nok. 🙂

Legg i serveringsskåler og pynt med det du vil.

 

photo 1

 

“TADAAAA!!! Klarte det!! “

 

This entry was posted in Aktiviteter med barn, My Life, Nina Furunes. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*