Nei, jeg har ikke overlockmaskin.

Ofte blir jeg spurt om jeg har en overlockmaskin, siden jeg syr så mye i jersey. Nei, det har jeg ikke.

Symaskin

Dette er symaskinen min. Den heter “Emma” og er fra Husqvarna. Den er en av de enkleste utgavene og har få, om inget ekstra tilbehør. 

Sømmen jeg bruker er tredje nederst til venstre på bildet under. Den er fleksibel og derfor fin å bruke på jersey.

Stingvalg

Jeg har gjort noen “smertelige” erfaringer og humrer litt når jeg rydder i skapene og finner de første syprosjektenen jeg hadde i jersey. Lyst å høre?

Her kommer listen:

– Vask tøyet før du begynner å sy! Bomull krymper!!

– Jersey trenger ikke ikke “å kastes over” før man vasker det. Det vil si å sy en sikksakk i klippekantene. Stoffet er vevd på en slik måte at det rakner ikke i vask. Av samme grunn trenger du ikke å sy sikksakk i klippekantene når du skal sy det endelige produktet.

– Kjøp symaskinnåler som er beregnet på jersey/stretch. De er formet litt anderledes enn en universalnål. Jeg har sydd med universalnål og det går, men sømmen ble penere når jeg brukte riktig nål og det ble ikke kluss med tråden underveis.

– Prøv å sy så nærme kanten at “sikksakken” på stingtypen kommer akkurat utenfor stoffet. Det ser penere ut og det er mindre stoff som gnager mot hud.

Har du gjort noen erfaringer som ikke står her? Del de gjerne med meg, så føyer jeg dem på!

 

 

 

This entry was posted in My Life, Nina Furunes, Syprosjekt. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*