Sommerprosjekt: fotovotter!

Prøvd å bruke et speilreflekskamera med votter på? Stille kameraet, ta bilde, prøve en ny innstilling, ta bilde, bytte linse, stille kameraet, ta nytt bilde…….. Det blir fort blåfrosne fingre når det er kaldt og vinden står på. For deg som litt syrlig nå tenker: “Det finnes da hansker…” Joa, men dem er ofte store, enten glipper fingeren eller man trykker feil. Og fungerer dem å ta bilde med så kan du banne på at de er så tynne at du blir blå likevel… Så da var det å prøve å lage noe. Fotografen ville ha eget rom til tommel og pekefinger på høyre hånd. Resten kunne være en vanlig vott for mest mulig varme til resten av hånda. Jeg valgte teknikken Pjoning for å lage vottene. Da får jeg votter som ligger tett rundt hånden og blir som et ekstra hudlag. Hånden er varm og fotografen kan enkelt gjøre endringer på kameraet.

Jeg har ikke laget noen oppskrift for fotohansken. Skal man få en hanske som er “tight” så må man prøve den på underveis og justere. Men hvis du vil ha en grunnoppskrift så har jeg laget et par herrevotter som jeg blogget om her.

Fotovotter

This entry was posted in My Life, Nina Furunes, Photography, Pjoning og hekling. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*