Pjonet julegave

Sist jul skulle jeg lage pjonede votter og gi bort. Det endte med at jeg gav bort en tegning av vottene med lovnad om at vottene skulle komme på nyåret. Vel, jeg greide det ihvertfall før neste jul. 😛

Pjoning er en enkel hekleteknikk. Jeg har lært meg det på Pjonica sin side. Der er det både om teknikken og video som på en enkel og grei måte viser Pjoning. 

Jeg har lagd mange pjonede votter i damestørrelse. Det ligger mange mønstre på nett av heklede votter. Jeg har brukt maskeantall og lengde på disse som mal og pjonet i stede. Men da jeg skulle pjone herrevotter fant jeg ingen mønstre. Det endte med at jeg fikk tegnet av hånden til den kommene eieren og pjonet ut fra tegningen. Det ble et litt “hatprosjekt” for jeg erfarte fort at å lage mønsteret mens man “går” er ikke min beste egenskap. Så derfor, her er oppskrift på pjonede votter til herre. Håper den kan være med på å senke skuldrene, unngå stramme kjevemuskler og ampre svar til andre familiemedlemmer i prosessen. 🙂

Oppskrift på Pjonede votter til herre:

Hekle 40 luftmasker og sett sammen til en ring med en kjedemaske.

Pjon rundt til du har fått den lengden du vil ha på håndleddet.

Øk med en maske på hver runde, 9 ganger. (Eieren av disse vottene ville ha dem så korte som bare mulig så jeg begynte å øke nesten umiddelbart.)

Tommelhull: Hekle 8 luftmasker, hopp over 11 masker.

Pjon 9 cm, evt til like over lillefingeren hvis du kan måle på den kommende eierens hånd.

Pjon 6 masker, pjon to masker sammen. Fortsett slik til det er 10 masker igjen. Pjon to og to masker sammen. Tre tråden gjennom de resterende maskene og stram til.

Tommelen: Hent opp 19 masker og pjon til tommelen er 5,5 cm lang evt til midt på tommelneglen. Pjon 3 masker, pjon to sammen. Fortsett til det er 6 masker igjen. Pjon to og to sammen. Tre tråden gjennom de resterende maskene og stram til. Fest trådene. 

Når du er ferdig håper jeg de ser noe likt ut som disse her. 🙂

 

 

This entry was posted in My Life, Pjoning og hekling. Bookmark the permalink.

One Response to Pjonet julegave

  1. Pingback: Sommerprosjekt: fotovotter! | Nina Furunes – Life is a journey, not a race

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*