Stelleveske og krympede dongeribukser….

Mitt første, største og lengste syprosjekt mens vi ventet på den nye verdensborgeren var stellevesken. Jeg fant mønsteret i boka “Made by me: sybloggenernes beste oppskrifter” og er laget av Lillis.

Stellevesken skulle være med på mange slags turer både i byen og i marka så den måtte tåle litt. Så da var det hell i uhell at jeg hadde krympet min kjæres dongeribukse….. Den tredje for å være eksakt. De andre ble det forkle til Rockekokk II og Rockekokk. 🙂 Siden mannen i huset også skal bære denne veska fikk han velge stoffet som skulle brukes sammen med dongeristoffet. I tillegg kjøpte jeg tisselaken og tykk vlies. Tisselakenet skulle i lokket som også skulle fungere som stellematte. Vlieset til å ha inni romdelerne slik at dem stod av seg selv. Mønsteret var greit å følge. Det eneste jeg slet med å forstå var hvordan innerforet skulle syes sammen med utsiden og det handlet nok mer om meg enn om mønsteret. Så der ble det litt miksing og triksing men det ordnet seg.

Nå har vesken vært i bruk i fire måneder og jeg er storfornøyd med et par unntak. Skulle jeg lagd den en nå, ville jeg ha lagd bærereima litt anderledes. Når jeg bærer veska på skuldra er det perfekt lengde. Men når veska henger på vogna må jeg slå en knute på reima ellers så subber veska i bakken. Det andre er glidelåsen. Åpningen kan bli litt trang. Det ville jeg løst med å sydd på to glidelåser slik at hele toppen kunne blitt åpnet.

“Du må ha bleiepose!” Det var det første ei på jobben, med barn selvsagt, sa da jeg fortalte om prosjektet. Det krevdes en forklaring og det ble ganske innlysende at det var lurt å lage. En pose til bleier, en til klær og en til….. tja hva enn annet som skal være nedi en slik veske. Det har tiden vist:)

 

Da er vi klare for mange turer både i by og mark!

This entry was posted in My Life, Nina Furunes, Syprosjekt. Bookmark the permalink.

One Response to Stelleveske og krympede dongeribukser….

  1. Mamma says:

    Flott laget 🙂 og nyttig. Storfornøyd mormor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*