Fra tanke til produkt – prosjekt krabbeteppe

Knøtte måtte få et krabbeteppe!! Det skulle ikke være “klassisk”, ikke likt “alle” andre, ikke lyseblått og ikke firkantet. Etter noen skisser, meninger fra den kommende pappaen og litt inspirasjonssøk på google var motivet klart. Jeg kjøpte mønsterark og bomullslerret til motivet på Stoff & Stil.

Etterhvert som arbeidet skred frem ble det gjort flere små endringer i motivene. I tillegg har jeg smertelig erfart at å sy kraftige buer på symaskin ikke alltid går som forventet. Bedre med fler og mindre stoffstykker med buer.

Bakgrunnen ble sydd sammen først. Alle motivene strøk jeg Vliesofix på før jeg sydde dem på teppet. Dette gjorde det mye enklere å sy dem fast uten at dem forskjøv seg.

Tanken er at krabbeteppet skal bli teppe på rommet til Knøtte når han blir litt større, derfor ble det dongeri på baksiden slik at det er slitesterkt. Foret er mellomleggsvatt fra Panduro. Stoff og Stil fører ikke det foret jeg ønsket å bruke.

I dag var jeg endelig ferdig og er barnslig stolt!! Det var ikke så vanskelig som jeg trodde og resultatet ble overraskende bra. Så hvis dette kan inspirere andre til å prøve så er det supert!!

Lykke til!!

 

This entry was posted in My Life, Nina Furunes, Syprosjekt. Bookmark the permalink.

One Response to Fra tanke til produkt – prosjekt krabbeteppe

  1. Mamma says:

    Stolt mamma 🙂 Dette ble kjempefint. Klem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*